Údenie, grilovanie a sušenie sú svätou trojicou pre milovníkov mäsa. Viete, v čom vyrábať tie najlepšie pochúťky?

Pre každého milovníka mäsa je povinnosťou mať na záhrade gril s udiarňou, prípadne aj vybavenie na sušenie mäsa. Jedine tak si totiž budete môcť dopriať nekonečné množstvo dobrôt vlastnej výroby. Verte nám, že domáce chutí najlepšie. V čom ale údiť, grilovať aj sušiť?

Grilovanie je základ

Záhrada bez grilu je najhoršou nočnou morou každého mäsožravca. Ak sa nechcete v noci budiť hrôzou zo strachu z nedostatku mäsa, rozhodne si kúpte kvalitný gril pre svoju záhradu. Ten sa stane stredobodom všetkých rodinných stretnutí a osláv, nehľadiac na ročné obdobia a počasie.

Ďalším krokom je samozrejme šikovný kuchár. Ten je nevyhnutnou súčasťou celého kúzla. Našťastie aj pre menej znalých jedincov existuje vyslobodenie v podobe receptov na internete. Pokiaľ budete postupovať presne podľa nich, môžeme vám zaručiť úspech v podobe skvelého jedla. A keď získate skúsenosti, prichádza čas na vlastné pokusy, ktoré môžu hravo prekonať akýkoľvek dostupný recept.

Údenie a sušenie mäsa

Dokonalú podobu mäsa môže zaistiť aj spracovanie údením či jeho usušenie. Na údenie môže samozrejme poslúžiť komín, ale skvelou voľbou sú domáce udiarne. Napríklad udiarne značky Napoleon sú veľmi obľúbeným a kvalitným variantom pre správne údenie mäsa. Už ste mali krkovicu údenú na lupienkoch s príchuťou whiskey? Ak nie, rýchlo to napravte.

Posledným variantom je obľúbené sušené mäso. To sa stane dokonalou desiatou na rôzne výlety, pričom vás bude zaručene štvať, ako rýchlo táto pochúťka zakaždým zmizne. Usušiť samozrejme môžete vami zvolenú pochúťku aj v udiarni, teda nie je potrebné prikupovať špeciálne zariadenie.

Až budete zháňať akékoľvek potreby na prípravu mäsa, pozrite sa na stránky grilykrby.sk. Široký výber všemožných potrieb vám zaistí spokojnú hostinu.

Publikované: 26. 03. 2022

Kategória: Bývanie

Autor: Alena Vránová